Skigruppa

Lysløypa i Kvervet vedlikeholdes av Sømna IL ved Skigruppa. Løypa er 3.7 km lang i kuppert terreng. Ved snøfall kjøres det spor når snødybden tillater det. Vi legger ut oppdatert informasjon på Sømna Il ski | Facebook. Er det nok snø så kjører vi spor med tråkkemaskin. Ved lite snø benyttes det snøscooter med drag. Det er lys i sporet fram til kl. 22.30 på kveldstid på alle kvelder i sesongen. 

Følg med på skiltene ved sporet. Noen steder er det økt risiko for kollisjon mellom skiløpere som kommer i stor fart og folk som krysser sporet. Vær oppmerksom og ta hensyn, slik at du unngår ulykker. Hundeiere oppfordres til å fjerne ekskrementer fra sporet. Avføring i sporet er ikke bra for glid eller trivsel.

Skihytta i Kvervet er oppvarmet og åpen, men ubetjent. Det er lov å ta en hvilepause inne på hytta. Dersom det blir inntatt mat, rydd opp etterpå. Videre er det 2 gapahuker nede i målområdet og 1 gapahuk opp ved toppen av løypa. Det er lov å fyre opp bål ved bålplassene som ligger ved skihytta og gapahukene. Ved finnes bak garasjen i målområdet. 

Dersom noen ønsker å låne hytta for ei gruppe eller et arrangement, ta kontakt med Svein Lillefjell (lillefje@online.no) eller Rolv-Jørgen Bredesen (rolv-j@online.no)

Skitrening for barn og unge blir annonsert på Skitrening Sømna IL | Facebook. På høsten er det barmarkstrening. Rulleski på sykkelstiene, koordinasjonsøvelser og ballspill med rulleski kan erstatte trening på snø. Noen av barmarksøktene foregår i lysløypa. 

Skikarusellen starter vanligvis på nyåret når det er nok snø. Den går på onsdager mellom kl. 17 og 20, fram til midten av mars.  Den som deltar på minst 6 skikaruseller kan få krus eller glass. Barna får medalje eller statuett for deltakelsen. Premieutdeling for karusellen er vanligvis på våren. Man må ikke gå noen bestemt lengde eller delta i kjernetiden for skikarusellen, for å motta premie. Hver gang koster kr 50,- Ved innbetaling på VIPPS eller kontonummer til Skigruppa, så er man påmeldt skikarusell. Oppstart annonseres på vår Facebookside og i Brønnøysunds avis. Husk å skrive navnet på den du betaler deltakelsen for. 

Lysløypa i Kvervet drives på dugnad og det legges ned mange timer i frivillig arbeid. Det er veldig fint om du ønsker å støtte dette arbeidet økonomisk. Bruk VIPPS nummer 504852 eller konto nummer 4536.21.05424.